Nieuwe bouwfase breekt aan voor AZ Groeninge Kortrijk

Redactie KW

In Kortrijk is de bouw van het grote AZ Groeningeziekenhuis hervat. Het ziekenhuis wordt in de nieuwe bouwfase nog twee keer zo groot. Het aantal bedden gaat van 380 naar 1050. Het gaat om ingrijpende werken, maar het ziekenhuis verzekert dat de hinder minimaal zal zijn.

De eerste bouwkranen zijn aangekomen aan de Kennedylaan in Kortrijk. Het ziekenhuis is nu zo’n 35.000 vierkante meter groot, in een tweede bouwfase komt daar nog eens 82.000 vierkante meter bij. Dat is meer dan twee keer de oppervlakte van het winkelcentrum K in Kortrijk.

2016

Op het einde van de tweede bouwfase nu gaan de campus Loofstraat en de campus Vercruysselaan dicht. Dat is voorzien voor midden 2016. En helemaal op het einde van de rit, maar dan spreken we al minstens over het jaar 2025, zal het ziekenhuis na Gasthuisberg in Leuven het grootste van het land zijn. “Maar voor ons is dat niet zo belangrijk. Het allerbelangrijkste is dat we op een grootschalige manier met heel wat technologieën en professionals op een kleinschalige menselijke manier in een groter geheel kunnen functioneren”, zegt algemeen directeur Jan Deleu.

(K.B./A.D.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Nieuwe bouwfase breekt aan voor AZ Groeninge Kortrijk

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier