Nieuwe bestuursploeg Diksmuide voorgesteld

Redactie KW

In Diksmuide is het nieuwe college van burgemeester en schepenen voorgesteld. Burgemeester blijft Lies Laridon. Schepenzetels gaan naar Martin Obin, Marc De Keyrel, Bart Laleman die ook OCMW-voorzitter wordt, Kurt Vanlerberghe, Eric De Keyser en Karline Ramboer. Johan Allyns wordt de nieuwe gemeenteraadsvoorzitter.

Lies Laridon (CD&V) blijft burgemeester en neemt de bevoegdheden algemeen beleid, veiligheid, burgerlijke stand, ondernemersparticipatie en public relations voor haar rekening. Ook krijgt ze een nieuwe bevoegdheid: de herdenking van honderd jaar Eerste Wereldoorlog in Diksmuide.

Eerste schepen blijft Kurt Vanlerberghe (SP.A-Open). Hij krijgt de bevoegdheden financiën en begroting, mobiliteit, communicatie en burgerparticipatie, energie en afvalbeleid.

Martin Obin (CD&V) wordt tweede schepen met de bevoegdheden senioren, land- en tuinbouw, plattelandsinfrastructuur, groenonderhoud, kerkfabrieken en begraafplaatsen

Eric De Keyser (SP.A-Open) blijft derde schepen. Voor hem zijn de bevoegdheden ruimtelijke ordening, vergunningen, huisvesting, openbare werken en jumelage.

Marc De Keyrel (CD&V) wordt de vierde schepen van stad Diksmuide. Zijn bevoegdheden zijn jeugd en gezin, sport, personeel en onderwijs.

Nieuw in het schepencollege is Karline Ramboer (SP.A-Open). Als vijfde schepen wordt ze verantwoordelijk voor leefmilieu, evenementen, cultuur, toerisme, erfgoed, dierenwelzijn en noord-zuidbeleid.

Ook nieuw is Bart Laleman (CD&V). Zoals al bekend wordt hij OCMW-voorzitter. Als zesde schepen krijgt hij de bevoegdheden sociale zaken en volksgezondheid.

Huidig raadslid Johan Allyns (CD&V) tenslotte wordt de nieuwe gemeenteraadsvoorzitter.

(TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 14 december 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier