Nieuwe bedrijf Fietstransport uit Bissegem stelt zich voor aan burgemeester Vincent Van Quickenborne

© Foto BWB
Redactie KW

Fietstransport gevestigd in Bissegem, is het enige bedrijf in Europa dat fietsen vervoert. Ze verhuren ingerichte aanhangwagens aan groepen of wielerclubs, maar vervoeren zelf ook fietsen.

Het bedrijf uit Bissegem biedt niet alleen aanhangwagens voor koersfietsen of mountainbikes, maar ook voor gewone en elektrische fietsen. “In één minuut kan je een fiets inladen en vastklikken. Het gaat dus zeer snel en de fietsen staan veilig vast”, demonstreert zaakvoerder Wim Vandriessche. “Voor elektrische fietsen hebben we ook stopcontacten zodat de fietsen kunnen opladen terwijl ze vervoerd worden.”

Het bedrijf verhuurt aanhangwagens, maar vervoert zelf ook fietsen. Daarnaast organiseren ze ook shuttle-diensten naar cyclosportieven. Burgemeester Van Quickenborne (Open VLD) looft dit nieuwe Kortrijkse initiatief: “Dit past perfect in het concept van de stad. Fietsen is voor Kortrijk heel belangrijk geworden.”

Op weg naar Kortrijk hadden de zaakvoerders af te rekenen met autopech. De trekauto vatte vuur door een ontplofte batterij.

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier