Nieuwe atletiekpiste moet BK binnenhalen

Redactie KW

Op een bijeenkomst met de ontwerper, het stadsbestuur en atletiekclub Flac werden de eerste afspraken gemaakt voor de bouw van een nieuwe Ieperse atletiekpiste. In een eerste fase wordt het terrein opgemeten, de ondergrond onderzocht en worden prijzen opgevraagd. “We gaan voor de IAAF-norm, geldig voor internationale wedstrijden”, zegt Ives Goudeseune. De piste moet in 2011 afgewerkt zijn.

De nieuwe piste zal worden aangelegd met brede bochten waardoor hordenlopers een vlottere koers kunnen lopen. In Poperinge beschikt de atletiekclub over een tartanpiste, die zullen we in Ieper wellicht niet bouwen. Het zal eerder een synthetische piste met als kunststof EPDM zijn, een synthetisch rubber van 8 mm dik. Voor een mondo-piste zoals in het Koning Boudewijnstadion hebben we jammer genoeg het budget niet.”

Belgisch kampioenschap?

“Met de bouw van de nieuwe piste denkt Flac luidop aan de organisatie van een Belgisch kampioenschap meerkamp. „De voorbije jaren moesten we daarvoor uitwijken naar Izegem”, aldus Ives. „Vanaf 2011 kan het dus in eigen stad. De piste moet verder ook een stimulans zijn om jonge atleten te rekruteren. Ook al zijn we als Flac Ieper een familiale club, het blijft ontzettend belangrijk om een aantal wedstrijden van een bepaald niveau aan te bieden. Deze wedstrijden kunnen we op onze huidige piste niet houden.”

(MDN voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 26 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier