Nieuwe afdelingen van AZ Sint-Lucas in Brugge in gebruik

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Volgende week neemt het AZ Sint-Lucas in Brugge een nieuwe verpleegeenheid in gebruik. Er zijn zes bedden in een afdeling intensieve zorgen, en dan is er nog een zogenoemde “midcare”- vleugel. Die is voor patiënten die niet meer zoveel zorgen nodig hebben als op dienst Intensieve Zorgen, maar toch nog teveel voor een gewone afdeling. Ondertussen schieten ook de werken aan de nieuwe parkeertoren goed op.

Fris, luchtig, mooi en clean : zo oogt de nieuwe verpleegeenheid in het AZ Sint-Lucas. Voorlopig nog zonder patiënten. Maar volgende week kunnen hier 6 patiënten intensieve zorgen krijgen. Er is nog een tweede nieuwe afdeling, de zogenaamde midcare. Zo’n midcare had het ziekenhuis nog niet. Een tussenstop via deze afdeling maakt de overgang van intensieve zorgen naar een gewone afdeling veel minder groot. En het personeel van beide afdelingen staat ook in nauw overleg.

Parkeerproblemen

Ondertussen schieten de werken aan de nieuwe parkeertoren naast het ziekenhuis goed op ! Er komen 511 parkeerplaatsen in, dat zijn er 270 meer dan op de parking voordien. De parking opent op 28 oktober. Om te vermijden dat mensen toch nog (gratis) gaan parkeren in de buurt, hopen zowel de ziekenhuisdirectie als de buurtbewonersdat de stad maatregelen zal nemen, zoals betalend parkeren, bewonersparkeren of zelfs een parkeerverbod in de straten rond het ziekenhuis.

Nieuwe afdelingen van AZ Sint-Lucas in Brugge in gebruik

Bekijk hier de reportage

(EV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier