Nieuwe acties Verenigde Taxi’s Oostende

Redactie KW

Op donderdag 15 augustus komen er nieuwe acties van de taxi’s in Oostende waarbij ze het nachttarief van 8 euro niet zullen toepassen. Dat hebben de Verenigde Taxi’s Oostende, die 40 van de 70 taxi’s groeperen, aangekondigd.

De taxi’s kondigden de nieuwe acties aan nadat er deze week een eerste actie was waarbij ze het nachttarief niet toepasten. “Maar de politie hield toen opvallend veel controles. Het was een heksenjacht. Chauffeurs werden ook geïntimideerd door uitspraken van de burgemeester”, zegt woordvoerder Johan Rouselle.

De vereniging heeft een voorstel klaar om het nachttarief te beperken tot 3 km in plaats van op het hele grondgebied en voor verdere ritten daarboven 2,3 euro per km te rekenen. “We houden binnenkort overleg, maar als er niets uit de bus komt, dan voeren we nieuwe acties en houden we een mars van Zandvoorde naar Oostende”, luidt het strijdvaardig.

Burgemeester Jean Vandecasteele liet weten oren te hebben naar de verzuchtingen van de taxibestuurders en wacht het geplande overleg van begin augustus af. Hij sluit niet uit dat er een aanpassing komt die al in de gemeenteraad van augustus besproken wordt.

(EFO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier