Nieuwbouw voor studenten verpleegkunde

Redactie KW

Op de Katho-campus heerst een ware bouwwoede. De funderingswerken voor de nieuwbouw voor het Ipsoc-departement zijn net gestart. En zonet werd beslist dat ook HIVV volgend jaar start met de bouw van een nieuw onderwijsgebouw.

Zonet werd gestart met de verbouwing van het bestaande gebouw van Katho-departement verpleegkunde en vroedkunde – HIVV. Departementshoofd Nicole Viaene: „Het huidige gebouw krijgt een opknapbeurt. Schuin achter het bestaande gebouw – op de hoek van de Universiteitslaan en de Etienne Sabbelaan – start in september 2009 de bouw van een gloednieuw gebouw.”

Ook in het departement sociaal-agogisch werk – Ipsoc wil men de studenten weer naar de centrale campus brengen. Departementshoofd Luc De Mey. „Zopas startten de funderingswerken voor een nieuwbouw vlak bij het bestaande gebouw. Op die manier wordt alles weer gecentraliseerd. Begin november 2009 moet de nieuwbouw operationeel zijn.” En geheel in de traditie van Ipsoc werd heel wat aandacht besteed aan toegankelijkheid, dus ook voor personen met een functiebeperking. (MVM)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 5 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier