Nieuwbouw voor erfgoeddepot op site Potyze in Ieper

Redactie KW

Voor de stockering van een aanzienlijke hoeveelheid erfgoed uit de zuidelijke Westhoek wordt volgend jaar een nieuw gebouw opgetrokken op de site Potyze aan de Zonnebeekseweg in Ieper. De nieuwbouw zal ongeveer anderhalf miljoen euro kosten.

De uitbouw van dit depot kadert in het regionaal depotbeleid van de provincie West-Vlaanderen, die wil komen tot vijf regionale depots. In Koksijde en Zedelgem is men al met de uitbouw bezig in resp. de kapel van Ster der Zee en het provinciale regiegebouw, in Ieper moet het dus nu gaan gebeuren. “Voor het depot zullen we een deel van de huidige regiegebouwen kunnen gebruiken, maar er komt ook een nieuwbouw van 2.200 vierkante meter op de plaats waar nu nog een ongebruikt bijgebouwtje staat”, aldus gedeputeerde Gunter Pertry (SP.A). “Een kleine stedenbouwkundige aanpassing is gebeurd, een architect is aangesteld, en de bouwwerken moeten in 2012 worden uitgevoerd. Wij als provinciebestuur leggen hiervoor 500.000 euro op tafel, de stad Ieper één miljoen”.

Voor alle duidelijkheid : op de site Potyze behoudt de provincie ook nog een aantal andere activiteiten, zoals de dienst waterlopen en de provinciale uitleendienst.(JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier