Nieuwbouw voor conservatorium en Freinetschool in Oostende

Redactie KW

Vandaag starten werken om het Conservatorium aan Zee en de Freinetschool De Zonnebloem een nieuwbouw met toneelklas en orkestklas te geven.

Beide scholen zijn gevestigd op dezelfde site tussen Romestraat en Ieperstraat. Een complex met eetzaal en boven computerklas wordt afgebroken om plaats te maken voor een moderne nieuwbouw met beneden een toneelklas voor 60 tot 80 personen, een tussenverdieping met ruimte voor toneeltechnieken en een bovenverdieping met orkestklas en opnamecabine.

De toneelklas dient voor beide scholen en zal samen met de aansluitende nieuwe foyer ook als eetzaal gebruikt worden. De orkestklas zal enkel door het conservatorium worden gebruikt. In een voormalig klaslokaal in de bestaande gebouwen vlak naast de nieuwbouw komen ook nog een sanitair blok en twee keukens.

De werken starten vandaag maandag 20 februari en moeten eind 2013 klaar zijn. De kostprijs wordt geraamd op 900.000 euro. Eerder dit jaar werden ook al de gangen en plafonds van het Conservatorium aan Zee aangepakt.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier