Nieuw-Zeelander na bijna 70 jaar op zoek naar René uit Diksmuide

Redactie KW

Bob Bamber (89) uit Nieuw-Zeeland is op zoek naar een René die in 1945 ongeveer vijf jaar oud was en in Diksmuide woonde. De Nieuw-Zeelander verbleef na de Tweede Wereldoorlog als soldaat in het Britse leger in Diksmuide. Het Diksmuidse jongetje was als erelid opgenomen in de eenheid van de Nieuw-Zeelander.

Bob Bamber en Jim Wright, militairen van de ‘Port operating Co of the Royal Engineers unit 1018, hadden in 1945 veel contacten met een Diksmuidse familie, en in het bijzonder met een jongetje, Rennie of René, genaamd. De soldaten maakten het jongetje dat toen waarschijnlijk vijf jaar oud was, erelid van hun eenheid. Bob Bamber – 22 in 1945 – heeft nog een foto van het jongetje, in soldatenuniform. Het kostuum was speciaal voor de jongen gemaakt. Hij droeg het met veel pracht en praal.

Vanuit Nieuw-Zeeland is Bob Bamber nu op zoek naar de Diksmuidse jongen van toen. Hij doet dat samen met het Nieuw-Zeelandse televisieprogramma ‘Missing Pieces’. Ze hopen dat er iemand in Diksmuide kan helpen om René terug te vinden. Zo mogelijk zouden ze het graag ook als verrassing voor René zelf willen houden.

Wie informatie heeft, kan bellen naar 051 26 62 60 of mailen naar tom.vandenabeele@kw.be.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier