Nieuw windturbinepark is klaar

Redactie KW

Het windturbinepark Ieperlee op het industrieterrein Ieperlee Kanaal Noord is volledig klaar. De 9 turbines worden nu uitgebreid getest. Het publiek kan het windturbinepark bezoeken op zondag 4 oktober, tijdens de jaarlijkse Open Bedrijvendag.

De 9 windturbines hebben elk een vermogen van 2,3 MW. De hoeveelheid elektriciteit die ze samen produceren, komt overeen met het jaarverbruik van 10 000 gezinnen. Het park zorgt
voor een verminderde CO2 -uitstoot van 12 700 ton in vergelijking met de klassieke fossiele elektriciteitscentrales. Elke turbine heeft een masthoogte van 85 meter en een rotordiameter van 71 meter. Het volledige project heeft 21 miljoen euro gekost.

Tijdens de testfase, die een goede twee weken zal duren, produceren de windturbines meteen groene stroom die rechtstreeks op het elektriciteitsnet wordt geïnjecteerd. Het windturbinepark Ieperlee is een samenwerking tussen vier energiebedrijven: Aspiravi, Electrawinds, SPE – Luminus en WE Power (Colruyt Groep). De coördinatie van het windproject is gebeurd door Aspiravi, Electrawinds wordt nu verantwoordelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier