Nieuw werk van Kamagurka op Kamarama in Brugge

Redactie KW

In het Arentshuis in Brugge heeft Kamagurka nieuw werk gecreëerd met verscheidene collega’s. Dit atelier maakt deel uit van KAMARAMA het kunstevenement waarvan Kamagurka curator is. De bevlogen kunstenaar kreeg van het Brugse stadsbestuur vrij spel om een bijzonder evenement op poten te zetten. Dit weekend was de Franse cartoonist Muzo te gast in het Arentshuis atelier.

Sinds de start van het festival in mei is Kamagurka aan de slag in het Arentshuis. Muzo is één van de collega-kunstenaars van Kama die deelneemt aan dit bijzonder atelier. De Franse illustrator en Kamagurka hebben heel wat gemeen. Dat is ook te zien aan het kunstwerk dat ze samen maakten. Muzo: “Ik hou van zwarte humor en die dingen die wat vreemd zijn. Het is niet altijd even fijnzinning. Maar dat is net zwarte humor. Ik hou van experimenteren net zoals Kamagurka.”

Niet verkopen

Fred Bervoets sluit straks de reeks met nieuwe creaties af. De samenwerking leverde intussen een interessante kunstcollectie op. “Wat zal er mee gebeuren ? Er is in Nederland al heel wat interesse om het in musea tentoon te stellen. Ik zou het eigenlijk nog het liefst willen samen houden. Niet direct verkopen. Als er een paar werken weg zijn is het moeilijker. We gaan zien.”

Het kunstenfestival KAMARAMA loopt nog de hele maand op verscheidene locaties in Brugge.

Nieuw werk van Kamagurka op Kamarama in Brugge

Bekijk hier de reportage

(BV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier