Nieuw werk van Geike Arnaert binnenkort live in Oostende

Redactie KW

Er is eindelijk weer nieuw werk van Geike Arnaert, de voormalige zangeres van Hooverphonic, op komst. Geike nam samen een plaat op met Erik ‘Spinvis’ de Jong een plaat op onder de naam Dorléac. Die plaat is tegelijk de soundtrack voor de film Adem die wordt voorgesteld op het Filmfestival van Oostende en daar treden ze dan ook op.

De plaat van Dorléac verschijnt op 20 september en combineert de typische zang van Geike met de zorgvuldig ineengepuzzelde liedjes van Spinvis. Momenteel staan er maar twee optredens op de kalender, eentje daarvan is op 3 september in Oostende.

Soundtrack

De samenwerking tussen Spinvis en Geike Arnaert kwam er nadat regisseur Hans Van Nuffel het duo vroeg voor de soundtrack van zijn film Adem. Die film beleeft op 3 september z’n premiere op het filmfestival van Oostende. De samenwerking verliep trouwens erg goed en resulteerde in meer gezamenlijke opnamesessies dan aanvankelijk voorzien. Het duo doopte zichzelf Dorléac, naar de Franse actrice Francoise Dorléac, de oudere zus van Catherine Deneuve. De eerste single van Dorléac wordt Tommy and the Whale.

(FV)

Alles over het filmfestival in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier