Nieuw wellnesscentrum langs de Rijksweg

Redactie KW

Op een vrijliggend stuk bouwgrond langs de Rijksweg, naast het bekende feestzalencomplex Cofar in Rumbeke, begint binnenkort de bouw van het gloednieuwe wellnesscomplex ‘Thermen ClairEAUrik’. Het gaat om een combinatie van sauna, baden, beauty en bistro.

Op een oppervlakte van 10.000 vierkante meter zal een thermencomplex van 2.000 vierkante meter groot worden opgetrokken. Het plan voorziet een tiental binnen- en buitensauna’s met elk een capaciteit van 20 tot 30 personen. Er komt daarnaast een binnen- en buitenzwembad, een zwemvijver en dompel- en bubbelbaden. Alles wordt omgeven door een prachtige kuurtuin met ligweide en een heus strand, waar rust en ontspanning de boventoon zullen voeren.

Initiatiefnemers van dit project zijn Rik en Claire Viaene. “We willen inspelen op een toenemende behoefte om de dagelijkse stress te ontvluchten. De initiële plannen voorzagen een inplanting in Oostrozebeke (waar de zusterzaak De Visscherie ligt).” Wegens problemen met de bouwvergunning werd uitgeweken naar Rumbeke.

In tegenstelling tot de traditionele wellnesscentra wil Thermen ClairEAUrik tevens pionier zijn in het aanbieden van hoogstaande culinaire en gezonde gerechten met bijpassende dranken. “Een dag genieten is immers pas geslaagd als zowel geestelijke, lichamelijke en culinaire verlangs vervuld zijn.”

Er wordt een tweede bistro ingericht die toegankelijk zal zijn voor niet-saunagangers. De opening van deze bistro is gepland voor het voorjaar van 2009. Het wellnesscomplex zelf zou de eerste gasten in het najaar van 2009 ontvangen. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier