Nieuw Vestingspark in Diksmuide geopend tijdens Dag van het Park

Redactie KW

Tijdens de Dag van het Park werd in Diksmuide het nieuwe Vestingspark geopend. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Lies Laridon (CD&V) en schepen Eric De Keyser (SP.A-Open) van Parken en Plantsoenen. Het nieuwe park bevindt zich tussen de spoorlijn en de Tuinwijk.

Het nieuwe park werd ingericht met aandacht voor de zachte recreant, maar ook voor lokale fauna en flora, met onder andere een insectentoren. De naam van het park verwijst naar zijn ligging op de oude stadsomwalling (de ‘vesten’) van Diksmuide.

“Dit is maar een stap in een veel groter project”, zegt schepen De Keyser. “Op termijn willen we het Vestingspark uitbreiden met het aanpalende, twee hectaren grote terrein langs de spoorweg dat nu nog braak ligt. Zo krijg je een echt stadspark aan de zuidkant van Diksmuide.”

Momenteel omvat het terrein een weide met boomgaard, wandelpad, educatieve zone en rustplaats. Later komen daar nog een waterpartij bij, net als een speelzone, een archeologische site, een vlonderpad en een schapenweide.

(TVDW/TVDW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier