Nieuw veilig fietspad van Roeselare naar Moorslede

Redactie KW

Op de bedding van de oude spoorlijn 64 wordt een fietspad aangelegd van Roeselare naar Moorslede. Dat besliste de provincieraad donderdagnamiddag. De werken zullen ruim 600.000 euro kosten.

De spoorweg van Roeselare naar Ieper is al vele jaren opgedoekt en grote delen van de bedding zijn natuurgebied geworden, meestal met een onverhard wandelpad. Zo ook in Roeselare, in het verlengde van de Meiboomlaan. Dat wandelpad zal nu worden omgeturnd in een betonnen fietspad van 2,5 meter breed. Dat fietspad past in het functioneel fietspadennetwerk van de provincie, dat wil zorgen voor veilige fietsverbindingen van en naar school of werk.

Fase 1 gaat over het stuk tussen de grote ring van Roeselare en de Roeselaarsestraat in Moorslede, ter hoogte van het nieuwe veld zonnepanelen. In Roeselare is de stad eigenaar van de zate, in Moorslede de provincie. Beide instanties gaan nu samenwerken. Het fietspad zal ook worden verlicht, en nog wel op zonne-energie. Langs de route komt er ook een picknicktafel.

De werken zullen starten in het voorjaar 2011 en mogen 90 werkdagen duren. Met een beetje geluk klaar tegen het nieuwe schooljaar dus. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier