Nieuw Torhouts stadspark dit weekend open

Redactie KW

Het totaal vernieuwde Torhoutse stadspark – omheen het stadskantoor in aanbouw – gaat dit weekend al voor het publiek open. Dat is vroeger dan algemeen verwacht.

De voorbije maanden kreeg het nieuwe stadspark tussen de Aartrijkestraat en de Karel de Goedelaan almaar concretere vorm. Sinds kort is de kinderspeeltuin volledig klaar en gekeurd voor gebruik. Opvallend is het grote avonturenklimrek. Voor elke leeftijdscategorie is er een speeltuig op maat voorzien.

Ook het multisportterrein is zo goed als af. Het is geschikt voor onder andere minivoetbal, rollerhockey en basketbal. Het gloednieuwe skatepark, met zijn gladde betonvloer, is eveneens klaar om uit te testen. Het wordt afgeschermd met betonelementen, die tegelijkertijd dienst zullen doen als graffitiwanden.

Laatste fase vanaf september

De aannemer is de laatste hand aan het leggen aan de fiets- en wandelpaden. Die worden uitgevoerd in dolomiet : een vaste en vlakke ondergrond, die zich prima leent voor het fietsverkeer doorheen het park.

Nu heel wat elementen gebruiksklaar zijn, wordt het grootste deel van het park vanaf het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 juli voor het publiek opengesteld. In september start dan de derde en laatste fase van de omgevingswerken. Dan wordt de groene parking langs de Aartrijkestraat aangelegd, met eromheen heel wat beplantingen. Verwacht wordt dat het park én het stadskantoor tegen maart 2014 helemaal klaar zullen zijn.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier