Nieuw thuislozencentrum in stationsbuurt Kortrijk

Redactie KW

In Kortrijk komt er een thuislozencentrum. In de nieuwbouw zou plaats zijn voor opvang van alleenstaande mannen, eenoudergezinnen en nachtopvang voor daklozen. Nu zitten de verschillende diensten verspreid over de stad.

Deze buurt in de Sint-Antoniusstraat in Kortrijk zal er dus binnenkort heel anders uitzien. Het depot van de stadsdiensten is intussen verhuisd en de bouwvergunning voor het nieuwe thuislozencentrum is verleend. Het centrum wordt een unieke samenwerking in Vlaanderen. “Het thuislozencentrum zal uit drie delen bestaan: nachtopvang voor 15 daklozen, enkele flats voor eenoudergezinnen en opvang voor 30 alleenstaande mannen”, zegt Pascal Heytens van CAW Stimulans.

4 miljoen euro

De vraag voor het thuislozencentrum bestaat al langer. Zo is een voormalig café in de Izegemstraat nu nog de opvangplaats voor alleenstaande mannen in nood. Het is dringend aan renovatie toe en zit met 17 bewoners die per twee op een kamer moeten wonen, boven zijn capaciteit. In het nieuwe centrum komt er voor elke gast een eigen studio. De bouw van het thuislozencentrum start wellicht in het najaar en zal zo’n 4 miljoen euro kosten.

(T.N./A.D.)

Nieuw thuislozencentrum in stationsbuurt Kortrijk

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier