Nieuw systeem van kinderopvangcheques start op 1 april

Redactie KW

Vanaf 1 april wordt het systeem van de kinderopvangcheques in gebruik genomen in Kortrijk. De cheques kunnen nu al worden aangevraagd.

Vanaf april is er een nieuw initiatief op het vlak van kinderopvang in Kortrijk, de kinderopvangcheque. Hiermee kan je flexibele en occasionele kinderopvang aan huis betalen. De stad krijgt 1,9 miljoen euro subsidie om een jaar lang met deze nieuwe vorm van kinderopvang te experimenteren.

Elke inwoner van Kortrijk met kinderen tot het zesde leerjaar kan hier gebruik van maken. Er wordt maximum voor vijf kinderen uit hetzelfde gezin gezorgd. Om iedereen de mogelijkheid te geven om van deze dienst gebruik te maken, zijn de prijzen afhankelijk van het inkomen. Wie meer dan 33.688 euro verdient, betaalt 7,5 euro voor een cheque. Wie een inkomen heeft van meer dan 15.732 euro betaalt 3,75 euro voor een uur. Ouders met een lager inkomen betalen slechts 1,87 euro per cheque”, vertelt coördinator Evi Holderbeke. (VVK)

De cheques kunnen aangevraagd worden na registratie op www.kinderopvangaanhuis.be of aan het loket in de Werkwinkel in de Koning Albertstraat 12, tel. 056 26 67 77.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 27 maart 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier