Nieuw subsidiereglement voor sportverenigingen

Redactie KW

De gemeenteraad keurde unaniem het nieuwe erkennings- en subsidiereglement voor de sportverenigingen goed. Schepen van sport Ann Accou leidde het dossier in en zei meteen dat er grote aandacht is voor het subsidiëren van de kwalitatieve initiatieven.

Om als lid van de sportraad erkend te worden moet de vereniging o.m. meer dan 50% bestuursleden tellen die gedomicilieerd zijn in Deerlijk. Schepen Accou: „Verder moet de vereniging een open karakter hebben en moet men over goedgekeurde statuten beschikken. Een sportvereniging kan slechts gesubsidieerd worden via één gemeentelijke raad. Men moet minimum acht actieve leden tellen en minstens acht maanden per jaar een sportwerking organiseren.”

Voor het berekenen van de subsidie zijn er enerzijds de kwantiteitscriteria en anderzijds de kwaliteitscriteria. Er is voor iedereen een basissubsidie en aanvullend een subsidie per lid, waarbij er een verschil is tussen een +-18-jarigen en een -18-jarige.

Ann Accou:„Voor de kwaliteit wordt vooral rekening gehouden met het sporttechnisch kader en de initiatieven qua sportpromotie. Verder ook in mindere mate met de communicatie en de structuur.”
De regeling van de subsidiëring geldt voor de periode 2009-2013. (MVD)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van 19 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier