Nieuw subisidiereglement voor sportclubs

Redactie KW

De gemeenteraad keurde maandagavond een nieuw subsidiereglement goed voor de sportverenigingen van de gemeente. Dat gebeurde vooral op aansporen van BLOSO, zodat met het nieuwe reglement de Heuvellandse sportdienst kan worden gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

Bij de uitwerking van het nieuwe reglement, dat gebaseerd is op een puntenstelsel, werd de Heuvellandse sportraad onder leiding van Johan Dierynck heel nauw betrokken.

Tussen 2009 en 2013 kunnen de erkende sportverenigingen ook een zogenaamde impulssubsidie krijgen voor jeugdsportbegeleiders en -coördinatoren. Dit moet hen toelaten professionele trainers aan te trekken voor hun jeugdwerking. De subsidie wordt volledig terugbetaald door de Vlaamse overheid. Oppositievoorman Jean-Pierre Geelhand de Merxem (GB) merkte op dat het reglement op die impulssubsidie toch behoorlijk ingewikkeld is en dat de Heuvellandse sportclubs wel een handje hulp nodig zullen hebben om dat allemaal te begrijpen en toe te passen. „We hebben een heel ervaren sportfunctionaris en dat is precies een van zijn taken”, antwoordde burgemeester Bernard Heens (CD&V).

De raad besloot ook, meerderheid tegen oppositie, om de afschaffing van de fameuze buurtweg 14 in Dranouter nu effectief aan de Deputatie voor te stellen, nu het openbaar onderzoek is afgerond. Georges Declercq (GB) merkte op dat er tegen de afschaffing toch 18 bezwaren werden ingediend. „U legt dat allemaal zomaar naast u neer, wat eens te meer uw persoonlijke koppigheid illustreert”, sneerde hij aan het adres van de burgemeester. „Ik heb hier persoonlijk helemaal niks me te maken, we voeren gewoon de beleidslijnen uit die door dit bestuur zijn uitgestippeld”, antwoordde die. (JRE)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 28 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier