Nieuw stadion Club Brugge komt op Chartreuse

Redactie KW

De Vlaamse regeging heeft de precieze locatie verfijnd voor het nieuwe stadion van Club Brugge. De keuze is gevallen op het gebied Chartreuse, op Brugs grondgebied dus. Daar moet een gesloten en multifunctioneel stadion voor 40.000 toeschouwers. Voorzitter Dirk De fauw van RESOC is straks studiogast in het Focusnieuws.

In het flankerend programma is plaats voorzien voor maximaal 30.000 vierkante meter winkelruimte. Tienduizend vierkante meter minder dan Club Brugge had gevraagd. Er kan ook 300.000 vierkante meter kantoorruimte komen, in dat flankerend programma.

Voorwaarde is dat één derde van de bezoekers van het stadion met het openbaar vervoer komt. Daarom zal er ook een extra treinhalte komen in de buurt van het stadion.


Bedoeling is dat het Regionaal Sociaaleconomisch Overlegcomité
(RESOC) en de Participatimaatschappij Vlaanderen (PMV) tegen 20 november nog een aantal zaken ophelderen. Zo moet er bijvoorbeeld gekeken worden wie het project kan realiseren en wie voor de financiële inbreng kan zorgen. Voorts wordt onderzocht of het stadion ook kan gebruikt worden door Cercle Brugge. Er is ook overleg gepland met de betrokken gemeenten Zedelgem en Oostkamp.

Meer hierover in ons nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier