Nieuw spoor in 27-jaar oude moord op Lieve Desmet

Redactie KW

Een nieuwe ontwikkeling in de moordzaak rond Lieve Desmet, het tienermeisje uit Dentergem dat bijna 27 jaar geleden werd vermoord. Vanmorgen heeft de federale politie twee mannen uit Dentergem meegenomen voor ondervraging. Dat heeft de redactie uit goede bron vernomen. Het Kortrijkse parket is zeer karig met commentaar en wil enkel bevestigen dat de zaak nog steeds niet is afgesloten.

Zullen we ooit weten wie Lieve Desmet uit Dentergem heeft vermoord, het meisje van 13 dat in ’84 na schooltijd verdween en pas maanden later met een touw rond de hals dood is teruggevonden op een maïsveld?

Vanmorgen is de politie in elk geval binnengevallen in de woningen van twee mannen in Dentergem. Hun namen werden genoemd in een brief die bij het gerecht is geraakt, na de oproep voor tips in een brochure die anderhalf jaar geleden werd verspreid in Tielt en Dentergem. Toen kwam vooral een oude cafébaas uit Tielt in het vizier. Maar die was spoorloos verdwenen. Onderzoek naar een autowrak in het kanaal in Roeselare leverde niet direct iets op. Het was zowat de laatste hoop van de speurders om de 27 jaar oude zaak op te lossen.

Maar vandaag zijn dus twee mannen ondervraagd. Over het resultaat wil het parket niets kwijt. Afwachten dus of de mysterieuze zaak ooit wordt opgelost want over drie jaar, in 2014, is de zaak verjaard en wordt het dossier definitief afgesloten.

(AD/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier