Nieuw slachthuis in Moeskroen vervangt het oude van Rekkem

Redactie KW

In Moeskroen, net over de provinciegrens met Henegouwen, heeft Euromeat zijn nieuwe slachthuis voorgesteld. Dat vervangt het vroegere slachthuis op de LAR in Rekkem dat sinds van de zomer is gesloten. Het vernieuwde slachthuis in Moeskroen is één van de meest moderne in het land. Goed voor een investering van 8 miljoen euro.

In Moeskroen worden per week tussen de 1000 en 1200 runderen en paarden geslacht. Volgend jaar wil Euromeat die capaciteit nog opvoeren tot 1500 per week. Er werken nu 40 mensen, dat moeten er op termijn 10 meer zijn. Ambitieuze plannen dus. Opvallend; in een tijd waar steeds minder runderen geslacht worden. Het aantal is op tien jaar tijd gedaald van 750.000 naar 600.000

Toekomst

Toch gelooft Euro Meat in de toekomst. De groep heeft 8 miljoen euro geïnvesteerd om het vroegere slachthuis van Goemaere aan te passen aan de strenge normen van het Voedingsagentschap en zelfs meer. Zo worden de dode dieren hier stelselmatig afgekoeld. Een nieuwe techniek in samenwerking met de universiteiten van Gent en Leuven.

Het nieuwe slachthuis vervangt ook dat van Rekkem. Dat is van de zomer gesloten. Alle personeelsleden zijn mee verhuisd.

Nieuw slachthuis in Moeskroen vervangt het oude van Rekkem

Bekijk hier de reportage

(TN/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier