Nieuw signalisatiesysteem voor bedrijventerreinen in gebruik

Redactie KW

Op het bedrijventerrein Gullegem-Moorsele in het West-Vlaamse Wevelgem is sinds vrijdag een nieuw signalisatiesysteem in gebruik dat, volgens de ontwerpers, uniek is in Europa. Het systeem, met de naam BISY (Bedrijven Informatie en Signalisatie systeem), is gekoppeld aan een nationale databank.

“De ervaring leert ons dat de bewegwijzering op veel bedrijventerreinen vaak te wensen overlaat”, aldus Filip Santy, voorzitter van de intercommunale Leiedal, dat samen met de West-Vlaamse Intercommunale (wvi) het project ontwikkelde. “BISY moet voor een betere bewegwijzering zorgen op industrieterreinen en zo de ergernis wegnemen die bij zowel bezoekers als bij de bedrijven zelf te vinden is.”

Het systeem maakt gebruik van een infozuil waarop de verschillende zones van het industrieterrein te zien zijn. Na een opzoeking toont het scherm de gegevens van het bedrijf en de aanbevolen route. “Uniek aan het systeem is dat het gekoppeld wordt aan een centrale bedrijvenbank”, zegt Santy. “In plaats van uit te pakken met een eigen inventarisatie van alle bedrijven op de bedrijventerreinen, hebben we gekozen om een link te leggen met een externe bron van overheidsgegevens. Omdat dit uniek is in Europa hebben Europa en Vlaanderen dit project financieel ondersteund. De koppeling tussen het signalisatiesysteem en de centrale databank heeft als voordeel dat fouten sneller worden opgemerkt.”

In de pilootfase wordt het project binnen de werkingsgebieden van Leiedal en wvi toegepast op tien bedrijventerreinen. “Het is echter de bedoeling om later meer industriegebieden uit te rusten met het systeem”, klinkt het. Meer info op www.bisy.be.

Klik hier

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier