Nieuw rioleringsstelsel in Vichte wordt voor sommigen heel duur grapje

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Enkele inwoners van Vichte vrezen een financiële kater over te houden aan de heraanleg van het dorpscentrum. Daar zijn de werken gestart voor een milieuvriendelijk rioleringsstelsel waarbij regen- en afvalwater worden gescheiden. De bewoners draaien zelf op voor de verplichte aansluiting en die factuur kan in sommige gevallen oplopen tot bijna 10.000 euro. De gemeente Anzegem belooft een oplossing.

De grote graafwerken beginnen pas later maar nu al zijn de voorbereidingen bezig. Vichteplaats krijgt een gescheiden riolering. De bewoners moeten de kosten voor de verplichte aansluiting zelf betalen. Dat wisten ze al ,maar voor een vijftal gezinnen was het slikken toen ze de kostenraming kregen. In één geval gaat het om bijna 10.000 euro. Wilfried Spillemaeckers: “Ik viel van mijn stoel. Ik dacht dat ze gouden buizen zouden steken. Ik vind dat een veelvoud van wat ik eigenlijk had verwacht.”

Oplossing

Voor rijwoningen is de kost minder maar voor open bebouwing kan die sterk oplopen want er moet rond het huis worden gegraven. Sommige gemeenten subsidiëren die kosten gedeeltelijk maar niet in Anzegem, wegens geen budget. De gemeente wil vandaag niet reageren voor de camera. Ze heeft de zaak bekeken en stelt een eenvoudiger aansluiting voor, die minder zal kosten. Woensdag wordt het dossier ook besproken op het schepencollege.

Nieuw rioleringsstelsel in Vichte wordt voor sommigen heel duur grapje

Bekijk hier de reportage

(AD/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier