Nieuw provinciedomein achter de IJzertoren in Diksmuide

Redactie KW

Het West-Vlaamse provinciebestuur heeft 22 hectare en 76 are landbouwgebied achter de IJzertoren in Diksmuide gekocht met als doel er een nieuw provinciedomein in te richten. Het wordt het zeventiende domein in West-Vlaanderen.

De aankoop past binnen het twintigjarig plan uit 1994 dat voorziet in duizend hectare bijkomende provinciedomein. Intussen is daarvan al 700 hectare gerealiseerd.

Het nieuwe provinciedomein ligt langs de IJzer. Centraal op het domein staat de voormalige hoeve van de afdeling slagerij van het KTA Diksmuide. De hoeve wordt volgens gedeputeerde Jan Durnez (CD&V) verbouwd.

De vzw De Groene Kans en Perspectief worden er gehuisvest. De Groene Kans biedt diensten aan zoals landschapszorg, groenonderhoud en fietsherstelling. De vzw Perspectief heeft als doel initiatieven en projecten te ontwikkelen en steunen die bijdragen tot het algemeen maatschappelijk welzijn.

Voor de aankoop van het nieuwe provinciedomein heeft de West-Vlaamse provincieraad donderdag 820.000 euro vrijgemaakt. Volgens Jan Durnez is het niet uitgesloten dat het domein op termijn nog uitbreidt. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier