Nieuw proefproject stil laden en lossen in 11 West-Vlaamse gemeenten en steden

Redactie KW

53 steden en gemeenten – waaronder Brugge en Kortrijk – nemen deel aan een proefproject waarbij de leveringen op bepaalde trajecten veel vroeger op de ochtend en veel later op de avond gebeuren.

“Buiten de piekuren dus. Dat zorgt voor minder files en minder ongevallen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits op Radio 1 maandagmorgen.

Colruyt, Delhaize, Albert Heijn, Carrefour en Lidl doen mee. Zij zijn samen goed voor bijna 80 procent van de voedingsmarkt. Om niet de hele buurt wakker te maken met die vroege en late leveringen, moeten ze zo “geruisloos” mogelijk gebeuren. Daarom investeren de supermarkten in stillere vrachtwagens.

In onze provincie loopt het project naast Brugge en Kortrijk ook in De Panne, Harelbeke, Ingelmunster, Knokke-Heist, Koksijde, Nieuwpoort, Poperinge, Veurne en Wevelgem

Uitbreiding

“We zijn een tweetal jaar geleden begonnen met een proefproject in negen steden en gemeenten, nu breiden we dat gevoelig uit”, zegt minister Crevits. “De bedoeling is om uiteindelijk tot een draaiboek te komen dat alle steden en gemeenten kunnen gebruiken.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier