Nieuw pompstation voor afvalwater

Redactie KW

In Zwevezele is een nieuw pompstation voor afvalwater in werking. Dat stuwt het huishoudelijke afvalwater van 3.000 inwoners uit het centrum naar het waterzuiveringstation in Wingene. Op die manier komt het vuile afvalwater dus niet meer in de beek terecht.

Voor het pompstation werden 13 kilometer nieuwe rioleringen aangelegd. Het station stuwt het afvalwater anderhalve kilometer naar het hoogste punt zodat het vandaar naar het zuiveringsstation kan lopen. Voor Wingene past dit in een groter project.

“De nieuwe pomp moet het afvalwater naar het zuiveringsstation brengen”, zegt Hedwig Kerckhove, schepen van Openbare Werken van Wingene. “Ten tweede moet de pomp het oppervlaktewater op een duurzame manier laten afvloeien naar het beekstelsel om zo overstromingspunten te verbeteren en mensen te vrijwaren van overstroming. En ten derde maken we van de gelegenheid gebruik om de wegenis volledig te vernieuwen, te herstellen, te verbeteren, uit te breiden met fietspaden, voetpaden en parkeerstroken”.

Het hele project kost zo’n 8 miljoen euro. Tegen de zomer moet alles klaar zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier