Nieuw politiekantoorpas klaar tegen 2012

Redactie KW

Het nieuwe politiekantoor langs de Verenigde Natiënlaan zal pas klaar zijn tegen eind 2012. Het stadsbestuur vormt die zone nu om tot zone voor openbaar nut. De zone is nu voorzien voor groen en openbaar. De bestemmingswijziging zal 1,5 jaar duren omdat ook de bouwhoogtes moeten aangepast worden.

Toch zal het stadsbestuur geen hoogbouw realiseren. Er komt een politiekantoor dat gedeeltelijk ondergronds ligt met ondermeer cellen, wapenkamer, technische ruimtes en parking voor 50 wagens. Er zal ruimte zijn voor 260 agenten en 40 mensen burgerpersoneel en het gebouw zal 10 miljoen euro kosten.

Burgemeester Jean Vandecasteele wil hoogstaande architectuur voor het gebouw. Er is echter ook al gemor te horen tegen de bouwplannen voor het nieuwe kantoor. Bewoners uit de nabijgelegen appartementsblokken lieten al verstaan dat ze niet opgezet zijn met de komst van het kantoor.

Het stadsbestuur kiest voor die plaats, omdat het zich vlakbij het centrum bevindt en langs een invalsweg ligt. “We kozen voor die plaats omdat het merendeel van de interventies van de politie in de buurt gebeurt”, aldus de burgemeester. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier