Nieuw parkeerplan opnieuw bijgestuurd

Redactie KW

De meerderheidsgroep Gemeentebelangen in Knokke-Heist heeft opnieuw een voorstel klaar om het nieuwe parkeerplan dat op 10 februari van kracht wordt, bij te schaven. Dat is de tweede keer in één week. De gemeenteraadsleden van de minderheid stuurden intussen hun kat naar een vergadering waarin burgemeester Lippens hen wilde overtuigen van zijn aanpak.

Het nieuwe voorstel houdt in dat alle opleg bij een parkeerkaart in de groene zone wordt afgeschaft. Bewoners en tweedeverblijvers die er een parkeerkaart bezitten, moesten in het oorspronkelijk plan 1 euro per dag bijbetalen tijdens de schoolvakanties en weekends.

Nieuw is ook dat er met een kaart voor de groene zone in Heist ook in de groene zone in Knokke mag worden geparkeerd. De prijs voor een derde en vierde parkeerkaart per woning wordt ook verlaagd.

Volgens burgemeester Leopold Lippens wordt het plan permanent bijgewerkt aan de hand van de opmerkingen die het gemeentebestuur ontvangt. Er zijn al een vijfhonderdtal reacties genoteerd. Daarbij zijn er opvallend veel opmerkingen van bewoners uit Knokke en Heist die niet over een garage beschikken. Hun aantal werd onderschat. Met de nieuwe maatregelen worden volgens de burgemeester al driekwart van de problemen opgelost. Hij sluit nieuwe bijsturingen niet uit.

De oppositie verwijt de groep gemeentebelangen een amateuristische aanpak. Het schepencollege wordt verweten een plan in te voeren zonder voorafgaande studie. De wijzigingen worden op donderdag 28 januari 2010 door de gemeenteraad gestemd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier