Nieuw pad tussen nieuwe wijk en centrum Mesen

Redactie KW

Er komt een pad tussen de nieuwe verkaveling Vredestraat en het centrum van Mesen. Dat verklaarde burgemeester Sandy Evrard op de eerste gemeenteraad na de verkiezingen.

De sociale bouwmaatschappij De Leie uit Wervik realiseerde inmiddels de sociale verkaveling in de Vredestraat. Er werd voorgesteld om de wegenis, groenzones en meegaande infrastructuurwerken, met een totale oppervlakte van 5.373 m² kosteloos over te dragen aan de stad. “Nog eens een financiële tussenkomst vragen, dat durf ik niet”, aldus burgemeester Evrard die daarmee de vraag naar speeltuigen van Jean Vanhoorne (MDM) beantwoordde. “Eenmaal de verkaveling voor 80% bebouwd is zal ook de bouwmaatschappij de groenzones aanleggen”, aldus de burgemeester.

Groenzones

“Hoe we vanuit de stad zullen bijdragen tot de indeling van de groenzones is nog niet duidelijk. We overwegen vanaf 2013 een aantal commissies op te richten waarbij de inzittenden inspraak krijgen in het beleid. Een van de pistes is het aanleggen van een wandelweg van de wijk naar het stadscentrum. We overwegen nog of het pad ook toegankelijk zou zijn voor fietsers. Mechanische voertuigen zouden we zeker weren.”

(MDM)

Meer in krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier