Nieuw Olympiazwembad in Brugge zal 31 miljoen euro kosten en medio 2015 klaar zijn

Redactie KW

In juli moeten de werken starten voor de bouw van het nieuwe Olympiazwembad in Brugge. Het komt naast het bestaande bad, dat kort voor de opening van het nieuwe complex zal worden afgebroken.

Voor dit bouwproject sloegen de provincie West-Vlaanderen en de stad Brugge de handen in elkaar, samen met drinkwaterintercommunale TMVW en een privépartner, de S&R Group, die allebei heel wat knowhow in huis hebben op het gebied van eigentijdse zwembaden.

Het nieuwe complex bevat enerzijds een olympisch competitiebad van 50 bij 25 meter, met tien banen en een beweegbare bodem. Daarnaast zijn er nog een doelgroepenbad van 20 bij 10 meter en tal van recreatieve voorzieningen met een grote wellnessfactor. Het wordt een gezellige sportieve ontmoetingsruimte, zonder chloorgeur, en met een laag water- en energieverbruik. En mét een rest-eau-café met gezonde en smaakvolle gerechten. Het is nu nog even wachten op de bouwvergunning vanwege het Vlaamse Gewest. Het hele nieuwe complex, met een prijskaartje van 31 miljoen euro (excl BTW), moet klaar zijn tegen de grote vakantie van 2015. (JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier