Nieuw mobiliteitsplan Brugge: meer betalende en blauwe zones

Redactie KW

MET VIDEO – De parkings aan de achterzijde van het Brugse station, dat is de kant Sint-Michiels, worden betalend. Dat is één van de wijzigingen in het nieuwe mobiliteitsplan dat vanaf 15 februari in werking treedt. Als centrumstad in een agglomeratie met 250.000 inwoners en daar bovenop nog eens 4 miljoen toeristen is de mobiliteit belangrijk voor de leefbaarheid van Brugge.

Betalend parkeren aan de achterzijde van het station en het uitbreiden van de blauwe zones zijn de meest opvallende maatregelen in het nieuwe mobiliteitsplan. De blauwe zone wordt uitgebreid aan de rand van de stad om de rotatie groter te maken. En ook pendelaars zullen voortaan voor hun parking moeten betalen.

Ondergrondse parkings 24 op 24 open

Voor wie een nachtje wil stappen in Brugge, is er goed nieuws. Alle ondergrondse parkeergarages blijven zeven dagen op zeven en de klok rond open. Vanaf 15 februari, de dag dat het nieuwe mobiliteitsplan ven kracht wordt, rijdt er ook een bus tussen Brugge en Zeebrugge. Dat is ook goed nieuws voor wie in Lissewege en Zwankendamme woont.

Nieuw mobiliteitsplan Brugge: meer betalende en blauwe zones

Bekijk hier de reportage

(BS/BV)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier