Nieuw minifestival Early Birds van vzw Jong Oostende oogst al meteen LDD-kritiek

Redactie KW

De vzw Jong Oostende pakt uit met een nieuw initiatief ‘Early Birds’, een reeks optredens van pop- en rockgroepen tussen 15 en 29 oktober in de Langestraat en in de Droge Coo bij Vrijstaat O. LDD’er Joerie Osaer heeft heel wat kritiek, maar zijn opmerking dat er geen Oostendse groepen te zien zijn, klopt niet helemaal. Van afsluiter Superlijm is frontman Pieter-Jan Delesie uit Oostende afkomstig.

Early Birds vervangt het concertfilmfestival Sound on Screen, dat drie jaar op rij plaatsvond. De locaties blijven cafés in de Langestraat en Vrijstaat O. Jeugdhuis OHK, waar vorig jaar een concertfilm werd getoond, haakt af. “Sound on Screen was drie keer een succes, heel plezant en origineel, maar we kozen dit keer toch voor livegroepen. Dat geeft toch een andere sfeer”, zegt Lode Pauwels van de vzw De Zwerver uit Leffinge, de moederorganisatie van de vzw Jong Oostende.

LDD : “Stelletje links-progressieve culturo’s “

LDD’er Joerie Osaer woonde een vergadering bij van de stuurgroep Jong Oostende. Hij is uitermate kritisch. “Er waren zes aanwezigen, mezelf niet meegerekend: schepen Deblauwe, twee mensen van de jeugddienst, iemand van de jeugdraad, iemand van de Zwerver en slechts één geïnteresseerde jongere”, zegt Osaer. “Er werd openlijk verteld dat er nooit veel volk is op de bijeenkomsten. Geen enkele Oostendse groep neemt deel aan Early Birds en geen enkel jeugdhuis verleent zijn medewerking. Dit is opgesmukte importcultuur die vooral moet verdoezelen dat het in Oostende aan lef ontbreekt om ongepolijste impulsen uit de brede waaier van subculturen aan de oppervlakte te laten komen. En dat grapje kost zo’n 15.000 euro. Dit is zuivere speculatie met belastinggeld door een stelletje links-progressieve culturo’s.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier