Nieuw maritiem evenement in Oostende

Redactie KW

De voorbije jaren gingen zowel het Vissersfeest als de Visserijfeesten met havendag ter ziele in Oostende. “Een zonde”, aldus Jean-Marie Bolle, die op zaterdag 15 oktober uitpakt met een nieuw maritiem evenement: het Feest van de Zee.

Het Vissersfeest, georganiseerd door de oud-vissers Eddy Serie, Yvan Fontaine en Lucien Desomer, hield 14 jaar stand, maar stierf toen een stille dood. Ook de Visserijfeesten met havendag van Willy Versluys konden uiteindelijk niet overleven. “Mijn maritiem hart bloedde, maar een nieuw vissersfeest organiseren was geen optie. De visserij zit al jaren in een neerwaartse spiraal en veel redenen om te feesten heeft de sector niet. Ik heb dan ook geopteerd voor een overkoepelend maritiem feest waarbij iedereen die voeling heeft met de zee, kan deelnemen”, schetst de visverkoper en duivel-doet-al.

“Iedereen is welkom op het feest. Zowel mensen die professioneel met de zee in aanraking komen, als sympathisanten”, benadrukt Jean-Marie.

Tombola

Het feest is zelfbedruipend. “Gelukkig gaven een paar firma’s een duwtje om een basis te leggen voor het feest. Ook beeldhouwster Josyane Vanhoutte zette haar schouder onder het concept, net als de Garnaalkruiers Oostende – Vuurtorenwijk. De vereniging organiseert aansluitend op het feest een tombola waarvan de opbrengst gaat naar drie goede doelen: Zeemanstehuis Godtschalck, Visserstehuis De Bolle en het Koninklijk Werk Ibis”, somt Jean-Marie op.

Het Feest van de zee vindt plaats op zaterdag 15 oktober in feestzaal Groeneveld. De avond begint om 19.15 uur. “We beginnen met een receptie, daarna volgt een feestbanket. Entertainers Alex en Rudi treden op en er is muzikale tot in de vroege uurtjes door Moustache van de koaie”, besluit Jean-Marie. Inschrijven voor het feest kan op 0475 20 70 90. Meer info op www.feestvandezee.be

(KM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier