Nieuw logistiek diepvriescomplex in achterhaven

Redactie KW

In de achterhaven van Zeebrugge is het logistiek diepvriescomplex ‘Zeebrugge Food Logistics’ geopend. Naast Belgische bedrijven doelt het complex vooral op grote internationale producenten en markten. De loods biedt 12.000 palletplaatsen aan en heeft een inhoud van 80.000m³.

Het logistieke diepvriescomplex ‘Zeebruge Food Logistics’ is geopend en kan dus binnenkort beginnen met het stockeren van diepvrieswaren. Toch is de loods niet zomaar een grote koelkast.

“Het is een echte diepvriesloods waar ook een frigogedeelte in is, de frigo dient niet voor opslag maar om echt toegevoegde waarde te kunnen leveren, toegevoegde waarde zowel op logistiek niveau als op productniveau”, zegt Sylvie Becaus van Zeebrugge Food Logistics.

De logistieke loods is uitgerust met de meest geavanceerde technieken. Deze twee antennes houden ieder compartiment in de gaten zodat er niets verkeerd gestapeld wordt. In de kantoren wordt geen gebruik gemaakt van papier en op het dak zullen er zonnepanelen worden geplaatst. Maar dat is niet alles. “We hebben een van de modernste koeltechnieken er inzitten die zowel zorgt dat we qua energie zo zuinig mogelijk zijn. Een modern WMS-systeem, Warehouse Management System, die voor 100% trace-abillity waarborgt door te scannen van aan de docks en te blijven volgen tot het weer buiten gaat”, klinkt het.

Het project heeft zo’n 7 miljoen euro gekost. In het complex gaat straks een 40-tal mensen aan de slag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier