Nieuw kattenasiel voor Kattenstad

Redactie KW

Kattenstad Ieper heeft voortaan ook een volwaardig kattenasiel. Het nieuwe complex, dat op de terreinen ligt van het dierenasiel aan de Oudstrijderslaan, bestaat uit een professionele quarantaineruimte en twee groepsverblijven voor 40 poezen. Met het nieuwe kattenverblijf hopen de verantwoordelijken ook de populatie van zwerfkatten in de stad verder aan banden te kunnen leggen.

Mascotte is één van de inwoners van het gloednieuwe kattenasiel in Ieper. Net zoals zowat twintig soortgenoten woont hij in een ruimte die uitgerust is met krabpalen, bedplankjes, klimtoestellen en speeltjes om zijn verblijf hier zo aangenaam mogelijk te maken. Toch is het niet de bedoeling dat de poezen hier een eeuwigheid blijven.

“De bedoeling van het asiel is de verzorging van verloren, verwaarloosde of zieke kitten. Maar via het asiel willen we ook voorkomen dat het aantal zwerfkatten toeneemt. Mensen laten hun kattin niet steriliseren en als men de kittens dan niet kan plaatsen worden ze in de natuur gedumpt. De werking moet ertoe bijdragen dat de populatie teruggedrongen wordt”, zegt Guy Werquin van vzw Dierenasiel Ieper.

Wie een kater of kattin wil adopteren moet dus instemmen met castratie of sterilisatie.

Overigens werkt ook de stad Ieper verder aan een sensibilisatiecampagne om het zwerfkattenbestand op een diervriendelijke manier af te slanken. Het asiel zelf maakt zich sterk dat het voor de katten snel een nieuwe eigenaar vindt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier