Nieuw Heilig-Hartziekenhuis niet klaar voor 2017

Redactie KW

In Roeselare zal het nieuwe Heilig Hart-ziekenhuis niet klaar zijn voor 2017. Dat is gebleken na een infovergadering voor de buurt. De nieuwbouw van meer dan 100.000 vierkante meter komt in de deelgemeente Oekene. De directie hoopt volgend jaar te starten met de bouw maar het is voorlopig nog wachten op de subsidies.

Het nieuwe ziekenhuis met 700 bedden komt aan de rand van Oekene, tegen de rijksweg, dicht bij de snelweg Kortrijk-Brugge. Voor het project van 300 miljoen euro rekent de directie op subsidies van de Vlaamse overheid. Ten vroegste in 2017 zou het klaar moeten zijn.

Bouw in 2012

“We zijn altijd voorzichtig met prognoses. We wachten met spanning op de brief van minister Vandeurzen. Die brief is aangekondigd. Als we realistisch zijn, dan gaan we er vanuit dat in 2012 de subsidies worden voorzien. En dat we starten met de bouw in 2012”, zegt Patrick Waterbley, algemeen directeur van het Heilig-Hartziekenhuis.

Groene buffer

Belangrijk is dat het ziekenhuis aan de rand van Oekene komt, met een groene bufferzone ertussen. Het dorp zal weinig last ondervinden van het drukke verkeer, zegt het ziekenhuis, want er komt een nieuwe weg naar de rijksweg. “Alle verkeer van en naar het ziekenhuis gebeurt via de N36. Enkel in noodgevallen, bij een ongeval op de N36, zal een ambulance uitrukken via een noodweg maar dat is heel zelden”, zegt de directeur veiligheid, Chris Van der Beken.

5 jaar bouwen

De nieuwbouw is meer dan nodig. Momenteel zit het ziekenhuis verspreid over zeven verschillende adressen in Roeselare. De bouw van het nieuwe ziekenhuis zal wellicht vijf jaar duren. Het is nu enkel nog wachten op de centen. (ABO)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier