Nieuw groen in Moorslede met domeinbos de Vierkaven en Stroroute

Redactie KW

Moorslede heeft er twee attractieve en ecologische trekpleisters bij: het Domeinbos de Vierkaven en de Stroroute, een fietstraject op de voormalige spoorlijn tussen Roeselare en Ieper. Het Vierkavenbos beslaat achttien hectare en is volgens boswachter en natuurinspecteur Mathieu Foré een echt paradijs voor de natuurfanaat.

De aanplanting van het domeinbos de Vierkaven startte in 2002. “Nu is alle beplanting achter de rug en kan het bos geopend worden”, aldus boswachter en natuurinspecteur Mathieu Foré, die het project van dichtbij heeft opgevolgd. In tien jaar tijd werden alle bomen, struiken en planten aangeplant. “En nu recupereren we al hout uit het bos om bijvoorbeeld afspanningen te maken”, aldus Mathieu. “De voorbije weken legden we nog de laatste hand aan de wandelpaden en rustbanken, om alles in gereedheid te brengen voor de eerste bezoekers.”

Lus voor fietsers en ruiters

“Op het domein is ook een lus voor ruiters en fietsers voorzien, die als aanvulling op de volledig vernieuwde Stroroute dient.” Ook die Stroroute kreeg een flinke opknapbeurt: het stuk van aan de Hazegoedweg in Roeselare tot aan de Roeselaarsestraat in Moorslede werd volledig vernieuwd. Aan kruisingen met autowegen staan nu roodwitte mijlpalen, het nieuwe wegdek bestaat uit beton en de verlichting werkt op zonne-energie. De bomen langs de route werden dan weer zoveel mogelijk behouden en werden er zomereiken en lindebomen aangeplant.

(PVH)

>> Het Domeinbos de Vierkaven bereik je zaterdag via de Lollistraat, waar je kan parkeren op het bedrijf Transport Demuynck. In de Nettingstraat vind je de officiële ingang van het bos, met bezoekersparking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier