Nieuw gemeenschapsgebouw op Kennedyplein in De Haan krijgt subsidies

Redactie KW

De deputatie van de provincie West-Vlaanderen heeft de investeringssubsidie voor de bouw van het nieuw gemeenschapsgebouw op het Kennedyplein op de Vosseslag goedgekeurd. “We kregen de toezegging voor een bedrag van 90.070,98 euro voor het toeristtoegankelijk gedeelte”, weet burgemeester Christine Beirens van De Haan. “Daarnaast hebben we eveneens een subsidie aangevraagd bij Toerisme Vlaanderen in het kader van het Impulsprogramma Kust”.

Het nieuwe gemeenschapsgebouw zal gebouwd worden in de punt van het Kennedyplein en zal vooral in het oog springen door de grillige vorm die de ontwerper er aan gaf. Het gebouw zal een overwegend donkergrijs-antraciete tint krijgen, die onderbroken wordt met kleuraccenten. In het gebouw komt er een multifunctionele zaal, een vergader- en ontmoetingsruimte en een toeristisch infopunt. Op het dak worden ook zonnepanelen aangebracht voor de energievoorziening. Voor het gebouw is er een vast podium dat gebruikt kan worden voor toeristische activiteiten.

Het plein zelf wordt ook volledig heringericht met heel wat groenaccenten en zitbanken, waardoor het aantrekkelijk zal zijn als rustplaats voor wandelaars en fietsers.

Naar aanleiding van de werken aan het Kennedyplein wordt een infovergadering georganiseerd. Die zaal plaats vinden op dinsdag 8 mei 2012 om 19.30u in de Raadzaal van het gemeentehuis.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier