Nieuw gebouw AZ Damiaanziekenhuis in Oostende officieel geopend

Redactie KW

Vrijdagavond opende minister Hilde Crevits (CD&V) in Oostende de nieuwbouw van het AZ Damiaanziekenhuis. Na meer dan tien jaar vinden beide huidige campussen binnenkort hun onderdak in een hypermodern nieuw gebouw met medische state-of-the-art toptechnologie.

In de week van 15 oktober start een van de grootste verhuisoperaties die de Oostendse regio ooit kende. Alle patiënten van campus Sint-Jozef en campus Heilig Hart worden dan getransporteerd naar het volledig nieuw ziekenhuis in de Gouwelozestraat, die verrees naast de huidige campus Heilig Hart.

Tijdens de openingsavond sprak een fiere burgemeester Jean Vandecasteele van een groots project voor de bevolking van Oostende en omstreken. “Eindelijk krijgt Oostende het ziekenhuis waar ze recht op geeft”, klonk het. Ook minister Hilde Crevits sprak vol lof over de topinfrastructuur die ze te zien kreeg tijdens een rondleiding.

Het ziekenhuis kent enkele primeurs voor ons land en de patiënten en hun bezoekers zullen in uiterst comfortabele omstandigheden kunnen genezen. “Maar geen ziekenhuis zonder competente en gedreven artsen en medewerkers”, vulde algemeen directeur Peter Verhulst aan.

Via een videoboodschap liet minister Jo Vandeurzen weten fier te zijn op wat er in Oostende gerealiseerd werd en nog zal worden, want na de verhuisoperatie volgt nog een bouwfase om het ziekenhuis volledig klaar te maken voor de toekomst. Het grote publiek kan het nieuw ziekenhuis op zondag 7 oktober bezoeken tijdens Open Bedrijvendag.

(KM – Foto’s KM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier