Nieuw fusieziekenhuis heet AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV

Redactie KW

In het AZ Sint-Jan is dinsdagmorgen de nieuwe naam en het nieuwe logo voorgesteld voor het fusieziekenhuis AZ Sint-Jan in Brugge en Henri Serruys in Oostende. Beide openbare ziekenhuizen gaan vanaf 1 januari 2009 in elkaar op. De nieuwe naam luidt AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV. Daarmee blijft de naam van het Brugse ziekenhuis uit de 12de eeuw behouden.

De fusie is noodzakelijk om de bestaande activiteiten in de ziekenhuizen te behouden en uit te breiden. Samenwerken blijkt volgens Brugs OCMW-voorzitter Frank Vandevoorde de beste optie. Het nieuwe ziekenhuis zal 1240 bedden tellen.

Het nieuwe logo is abstracter en niet als vroeger gebaseerd op de symbolen van de evangelist Johannes: het lam en de lans. De evangelist lag aan de basis van de naam van het Brugse middeleeuwse ziekenhuis. In het logo is ook geen rekening gehouden met de geschiedenis van de Oostendse campus die destijds tot de Zwartzusters behoorde en ooit de naam Sint-Janshospitaal droeg. In 1829 werd het een burgerlijk ziekenhuis.

Het nieuwe logo bevat drie open cirkels die enerzijds staan voor geneeskunde, zorg en zorgondersteuning en anderzijds voor de drie campussen.

De naam Henri Serrys zal enkel nog blijven als campusnaam voor het ziekenhuis in Oostende. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier