Nieuw festival WeCanDance komt naar Zeebrugge

Redactie KW

Op 10 en 11 augustus komt het festival WeCanDance naar Zeebrugge. Een festival met 4 podia met elektronische dansmuziek en veel aandacht voor decor en sfeerschepping.

De organisatie is in handen van Kitsch Club. Kitsch Club is gevestigd in het casino van Knokke maar heeft ook clubs in Antwerpen ( Magic) en Gent (Club 69). Het team verantwoordelijk voor WeCanDance heeft een mooi palmares opgebouwd met events als Culture Club On The Beach, Kitsch On The Beach, Radio Soulwax en Eskimonde. De organisatie is mogelijk dank zij de steun van het groenestroombedrijf Northwind.

Polé Polé

“Het wegvallen van Polé Polé heeft niet voor een vermindering van de evenementen in Zeebrugge geleid, wel integendeel. Mede dank zij de steun van Northwind is het stadsbestuur er in geslaagd om in Zeebrugge een zomerprogramma te voorzien die uitgebreider en meer divers is dan ooit voordien”, zegt schepen Annick Lambrecht. Vorige week kondigde het stadsbestuur al aan dat Villa Vanthilt van 28 juli tot en met 1 augustus op het evenementenplateau neerstrijkt.

Kritiek

Intussen juicht gemeenteraadslid Jasper Pillen (Open Vld) de komst van het nieuwe festival toe. “”Het is zonder meer positief voor de Brugse jeugd, voor de uitstraling van het merk Brugge en voor de Zeebrugse horeca dat er gewerkt wordt aan een kwalitatieve invulling van de Zeebrugse zomer.” Toch heeft hij kritiek op de coördinatie van de schepen van evenementen. “Op 10 augustus gaat immers het druk bezochte en populaire topevent Benenwerk door. Brugge doet zichzelf dus concurrentie aan”. Hij roept het schepencollege dus op om snel de zomeragenda te herbekijken en een degelijke planning uit werken.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier