Nieuw dienstenchequebedrijf maakt mensen mobieler

Redactie KW

De vzw Open Kring heeft een nieuwe service die de mobiliteit van senioren verhoogt. Link58 staat elke werkdag ter beschikking om het vervoer te verzorgen van mensen die minder mobiel zijn. Dit bedrijf in de sfeer van de sociale economie werkt met dienstencheques.

Sofie De Gucht is binnen de vzw Open Kring verantwoordelijk voor de organisatie van dit dienstenchequebedrijf. Zij legt uit wie er kan gebruik van maken. „Deze service is er voor personen die minstens zestig jaar oud zijn en een tegemoetkoming hulp aan bejaarden ontvangen of gebruik maken van diensten voor gezins- en bejaardenhulp. Ook personen met beperkte mobiliteit die erkend zijn door het Vlaams agentschap voor personen met een handicap en minderjarige kinderen van de doelgroep komen in aanmerking.”

Deze mensen kunnen elke werkdag van 8 uur tot 18 uur gebruik maken van vervoerfaciliteiten. Doktersbezoek, familiebezoek, boodschappen doen, wekelijks markten… Het kan, mits je 24 uur op voorhand reserveert bij Sofie op 051 74 02 67 of post@link58.be. (Jan Maeseele)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 8 mei 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier