Nieuw containerpark voor Zonnebeke

Redactie KW

Zonnebeke krijgt een nieuw containerpark. Het komt op de uitbreiding van de ambachtelijke zone Polderhoek ter hoogte van de A19, nabij de afrit Beselare. Het huidige containerpark is te klein geworden. Het nieuwe containerpark zal dubbel zo groot zijn als het huidige: het wordt bijna 1 hectare groot. Op het nieuwe containerpark zal ook het Diftar-systeem worden ingevoerd, wat betekent dat het aangevoerde afval zal gewogen worden. Men zal moeten betalen per gewicht, maar dan enkel voor schadelijke stoffen. Het andere afval zal gratis blijven.

De uitbreiding van de ambachtelijke zone Polderhoek sleept al vijf jaar aan. Burgemeester Dirk Cardoen betreurt dat de zone slechts met 8 hectare wordt uitgebreid. De Vlaamse overheid laat niet meer toe omdat Zonnebeke tot het ‘buitengebied’ behoort.

Naast de hectare voor het nieuwe containerpark is er ruim 4 hectare voorzien voor uitbreiding van de bestaande bedrijven op de Polderhoek en zowat 3 hectare voor de verhuis van bedrijven in Beselare, die daar niet kunnen uitbreiden. De uitbreidingswerken zullen vermoedelijk eind 2011 starten.

Burgemeester Dirk Cardoen hoopt dat bij de opmaak van het nieuwe structuurplan Vlaanderen het licht op groen wordt gezet voor een tweede ambachtelijke zone op het grondgebied van Zonnebeke, langs de A19 nabij de afrit Zonnebeke. De gemeente heeft namelijk twee afritten op de A19: Beselare en Zonnebeke. En dat is volgens de burgemeester ideaal voor de aanleg van een nieuwe ambachtelijke zone.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier