Nieuw biertje voor Brugs Bierfestival

Redactie KW

Op het Brugs Bierfestival dit weekend in de Beurshal kun je je lippen zetten aan een waslijst bieren. Speciaal voor deze tweedaagse sloegen de Brugse bierkenners Franky Van Brabandt (Bryggja Brewery) en Rudy Vossen (De Bierboom) de handen in elkaar voor de Triple-B IPA.

Naar aanleiding van het achtste Brugs Bierfestival op zaterdag 7 en zondag 8 februari lanceren Franky Van Brabandt van Bryggja Brewery uit Assebroek en Rudy Vossen van café en bierfirma De Bierboom samen een nieuw bier : Triple-B IPA. Dit wordt aan 1,50 euro te koop aangeboden in de Beurshal.

Je kan het bier proeven aan de standen 44 en 45. Na het festival zal het bier ook te verkrijgen zijn bij de betere drankenhandel en in diverse horecazaken.

Trible-B

De Triple-B IPA of India Pale Ale werd gebrouwen en op flessen getrokken in Brouwerij Gulden Spoor in Gullegem. “Triple-B, dat 6,5 graden alcohol bevat, verwijst naar Brugge, Bierboom en Bryggja”, vertelt Rudy Vossen, die afgelopen december op de Beer Awards een gouden medaille won met zijn De Bierboom bruin.

“Op het etiket staat een tekening van de Brugse beer. De smaak is bitter, maar tegelijk ook zacht. De meeste IPA’s maken gebruik van buitenlandse hop, maar die van ons komt van Poperinge. We hebben twee soorten hop gebruikt: Target en Fuggle. Daar komen drie soorten mout bij: pils, pale ale en tarwe. Er is geen suiker aan toegevoegd. Het is dus een volmout bier. Het wordt trouwens geen bier dat we slechts eenmalig op de markt brengen. We gaan het nog brouwen.”

Eigen brouwerij

De samenwerking tussen beide Brugse bierkenners smaakt naar meer. “Het zit er dik in dat we in de toekomst nog zullen samenwerken. Wellicht ook voor speciale gelegenheden. Iets wat steeds vaker voorkomt”, besluit Franky Van Brabandt, die momenteel samen met zijn vennoot Hugo Gevaert uit Snellegem alles in gereedheid aan het brengen is om in april een eigen brouwerij te lanceren aan de Moerkerkebrug 3 in Moerkerke.

Brugs Bierfestival, Beurshal, zaterdag 7 februari van 12 tot 22 uur, zondag 8 februari van 11 tot 21 uur. Info : www.brugsbierfestival.be.

(SVV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier