Nieuw bezoekerscentrum heeft uitbreiding Het Zwin niet nodig

Redactie KW

Het bezoekerscentrum bij Het Zwin zal niet falen als de uitbreiding van het grensoverschrijdende natuurreservaat er niet komt. Dat heeft gedeputeerde Guido Decorte (CD&V) donderdag gezegd tijdens de West-Vlaamse provincieraad. Hij kreeg vragen over de intentie van Nederlandse overheid om de natuurcompensatie in de Hedwigepolder in de koelkast te stoppen. De uitbreiding van Het Zwin wordt in Knokke-Heist en Sluis door de landbouw gecontesteerd.

“Ik maak me geen zorgen over ons nieuw bezoekers- en natuurcentrum als het natuurreservaat niet wordt uitgebreid van 40 naar 120 hectare”, zei gedeputeerde Decorte op vragen van Bernard De Cuyper (CD&V), Kurt Ravyts (Vlaams Belang) en Hugo De Plecker (open vld). “Ons dossier zit op schema. Eind februari zullen de plannen voor de nieuwbouw gekend zijn. Er zijn afspraken met de Vlaamse overheid om het uitkijkpunt ter hoogte van het reservaat te realiseren. De plannen zijn volledig realiseerbaar als het reservaat maar 40 hectare blijft.”

Gesprekken heropstarten

Op de vraag wat het standpunt van de deputatie is over de uitbreiding op zich, antwoordde gedeputeerde Decorte dat als Nederland zijn afspraken niet nakomt, Vlaanderen de gesprekken moet heropstarten.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier