Nieuw bedrijvencentrum in Wervik geopend

Redactie KW

Vrijdagavond vond langs de Bootweg in de voormalige gebouwen van Punch de officiële opening van het nieuw bedrijvencentrum voor starters plaats.

De drie ateliers op het nieuwe bedrijvencentrum in Wervik zijn al verhuurd, evenals de kantoren op het gelijkvloers. De kantoren op de eerste verdieping zijn nog vrij. Het gebouw werd aangekocht door de provincie. Het gaat om het zevende bedrijvencentrum, in een reeks van twaalf verspreid over heel de provincie.

De huurders van de drie ateliers zijn Maxime Duval uit Wervik (Glaswerken Duval), Thomas Vanderplancke uit Wervik (Schrijnwerkerij D&V montage) en Pieter Raes uit Kortrijk (Petideli). Deze laatste begint in februari met de import en distributie van delicatessen. Ze kunnen er maximum vijf jaar blijven, in afwachting van een vaste locatie. Het eerste en tweede jaar genieten ze van een korting van de huurprijs.

De provincie trok voor de verbouwingswerken ongeveer 230.000 euro uit. De begeleiding van de starters zal gebeuren in samenwerking met het private bedrijvencentrum in Wevelgem dat reeds heel wat expertise heeft. Als bijdrage in de administratieve en logistieke ondersteuning betaalt de stad zo’n 18.300 euro per jaar of één euro per inwoner. Meer info: www.actievoorstarters.be (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier