Nieuw album van Absynthe Minded in première

Redactie KW

“As It Ever Was” is het nieuwe album van Absynthe Minded, dat in mei uitkomt. En de West-Vlaamse groep speelde de muziek in première op Novarock in Kortrijk. Maar kan Absynthe Minded opnieuw hoge toppen scheren, na het succes van de vorige CD met het bekende Envoi?

Absynthe Minded met Vichtenaar Bert Ostyn speelde dit weekend in Kortrijk voor het eerst werk uit de nieuwe full CD, die toch wel wat anders klinkt en dat is gewaagd, want de groep moet na het grote succes van Envoi hoge verwachtingen inlossen. ” Ik heb wel het gevoel dat we een nieuwe richting ingeslagen zijn. Het is meer uptempo. Misschien ook iets meer vanuit de rock ontstaan, iets minder jazz. Er zijn ook wat andere sounds, ook wat synthesizers in onze set-up. Ja, het is een nieuwe richting, een nieuwe CD”, zegt Bert Ostyn.

Tournee

Het nieuwe album wordt pas op 14 mei officieel voorgesteld, maar de single Space wordt nu al goed opgepikt door de radiozenders. En dat is goed nieuws voor de komende tournee van Absynth Minded. De band gaat op tournee in zeven landen, ze doen onder meer Amsterdam, Barcelona, Parijs en Berlijn aan.

(S.S./A.D.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Nieuw album van Absynthe Minded in première

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier